butelka oleju rycynowego

Olejek rycynowy – kosmetyk, który działa cuda

Czarny olejek rycynowy – co to w sumie jest oraz czym się odróżnia od standardowego oleju rycynowego, który nabędziemy w każdej aptece? Czy jego właściwości są do tego stopnia korzystniejsze, iż warto właśnie w niego pakować pieniądze?

Olej rycynowy ma sporo zastosowań w pielęgnacji. W głównej mierze używany jest do wzmacniania ja również kosmetyki włosów. Poza tym nierzadko jest również używany między innymi do buzi a także rzęs.

Co w takim wypadku wyróżnia czarny olejek rycynowy oraz z jakiej przyczyny zakupić olej Black Castor Oil?

Po pierwsze na korzyść jamajskiego oleju rycynowego przemawia metoda jego tworzenia. Jest on mniej niebezpieczny dla skóry oraz nie zapycha porów, co ma duże znaczenie przy pielęgnacji włosów jak też twarzy. Po drugie jest to produkt w 100 procentach ekologicny. Po trzecie można do stosować do każdego rodzaju włosów.

W jaki sposób stosować czarny olejek rycynowy na włosy?

W głównej mmierze trzeba nie zapomnieć o regularności ze względu na fakt bez tego możemy nie wypracować zamierzonych rezultatów lub będziemy potrzebowali na to dużo więcej czasu. W sieci można wyczytać sporo propozycji uzytkowania tego rodzaju produktów. Naszym zdaniem najwłaściwsze jest stosowanie czarnego olejku rycynowego na włosy 2 razy w tygodniu na noc. Rano po przebudzeniu należy starannie zmyć olejek. Olejek powino się nanieść zarówno na skórę głowy, jak również na same włosy.

Olejek rycynowy na rzęsy oraz brwi

Olejek ten wyśmienicie sprawdza się także w przypadku brwi jak także rzęs. W przypadku rzęs należy uważać żeby olejek nie dostał się do oczu! Na rzęsy produkt najlepiej nakładać czystą szczoteczką od tuszu. Stosować 2-3 razy w tygodniu, by po dwóch-trzech tygodniach dostrzeć zadowalające rezultaty. Jeżeli chodzi o brwi to częstotliwość stosowania jest zbliżona. Produkt najlepiej nałożyć patyczkiem do uszu i następnie dokładnie rozprowadzić niewielką szczoteczką. Rano zmyć. Po więcej porad kosmetycznych zapraszamy na naszego bloga.